Ablak felújítás

“Általánosságban elmondható hogy az ablak felújításával ugyanazt az eredményt tudjuk elérni, mint egy cserével, adott esetben lényegesen kevesebb összegért.”

Ablak felújítás, szigetelés

A régi nyílászárókról sok negatív sztereotípia él a köztudatban, hogy „elavult, huzatos, nem biztonságos..” Pedig ezeket az ablakokat, ajtókat még kiváló minőségű alapanyagokból, és nagy szakmai hozzáértéssel készítették. Különféle tanulmányok bizonyítják, hogy egy szakszerűen leszigetelt, felújított ablak ugyanolyan adatokkal bír, mint egy modern nyílászáró, nem is beszélve annak esztétikai értékéről.  Az ablak felújítás során rendbe tesszük a szárnyakat, tokokat, felpolírozzuk a kilincseket, szükség szerint kicseréljük a zárakat. Az ablakok és ajtók teljes restauráláson mennek át.

Gyakori probléma a nyílászárók nem megfelelő szigetelése. Erre az úgynevezett svéd bemarásos módszert tudjuk ajánlani, ami során a szárnyak falcába egy marógép segítségével nútot marunk, és ebbe kerül bele a megfelelő vastagságú rugalmas szigetelőanyag. Ezzel az eljárással azon kívül, hogy hőt takarítunk meg, csökken a beszűrődő zaj, és kizárjuk az utca porát.